pondělí 15. srpna 2022

Další bronz a zlato z MS v Trail-O

Času na oslavy medailí ze štafet na WTOC nebylo mnoho, protože hned následující den proběhl dvoukolový závod v Temp-O. Přihlášení závodníci byli rozděleni do dvou ranních kvalifikačních skupin, ze kterých postoupilo 18 nejlepších do odpoledního finále. Kvalifikačním sítem se podařilo s přehledem projít Pavlovi, který svoji skupinu dokonce vyhrál, i Jánovi, který postoupil ze 4. místa ve druhé kvalifikační skupině. Jonatán bohužel zůstal před branami finále. V náročném finále (závodníci museli vyřešit celkem 45 úloh) se Jánovi už tolik nedařilo, ale výsledné 13. místo rozhodně není ostuda. To ovšem neplatilo po Pavla, který ve finále až na jedno drobné zaváhání podal velice spolehlivý výkon a ve stejném čase jako italský závodník obsadil dělené 3. místo. To znamenalo zisk bronzové medaile a další medaili pro zástupce Bety Ursus Rosice.

Poslední sada medailí se rozdávala ve dvoudenním závodě v Pre-O. Celkem pořadatelé připravili 73 kontrol (40+33), přičemž k zisku medaile bylo potřeba správně určit minimálně 71 z nich. V této disciplíně si závodníci našeho klubu výkony vyměnili. Pavlových 68 bodů nebyl špatný výsledek, ovšem na více než 14. místo to tentokrát nestačilo. Výrazně lépe se tentokrát vedlo Jánovi, který byl jedním ze tří závodníků, kteří získali již dříve zmíněných 71 bodů. A protože Ján dokázal získat nejlepší pomocné hodnocení, které určuje konkrétní pořadí při rovnosti bodů, mohl se ve svém, dle svých slov dost možná posledním závodě na velké světové akci, radovat ze zisku zlaté medaile a titulu mistra světa!

V celkovém součtu tedy zástupci Bety Ursus Rosice přivezli dva tituly mistrů světa a k tomu dvě další bronzové medaile. Gratulujeme a děkujeme za reprezentaci!