úterý 20. září 2016

Srpnové závody

Prázdniny skončily už před víc jak dvěma týdny, přinášíme tedy trochu ohlédnutí za jejich druhou polovinou.

Ve Švédsku proběhlo Mistrovství světa v orientačním běhu s centrem ve Strömstadu. Virág po velmi dobře zaběhnuté kvalifikaci sprintu (5. místo v rozběhu) obsadila ve finále 26. místo. Běžela i obě štafety (jak sprintovou, tak závěrečnou klasickou), kde štafety Maďarska shodně obsadily 15. místo.

5.–7. srpna proběhly v prostoru Mužský–Příhrazy Rumcajsovy míle (výsledky). Běhalo se v kopcovitém a skalnatém terénu, trochu citlivěji mohly být postaveny některé kontroly pro starší kategorie… Pavel v kategorii H50 skončil na 7. místě, Martin v H45 a Laďa v H60 obsadili shodně 10. místo.

Nejlépe obsazené prázdninové závody se uskutečnily v České Kanadě pod názvem Česká Kanada 2016 (výsledky). Pěkné a zajímavé terény přilákaly přes 1700 účastníků. Pavel zvítězil v kategorii H50B.

Pěkné prázdniny (výsledky), které letos byly v atraktivních terénech Kalichu a Drábovny, jsme vynechali.

Na závěr prázdnin vyrazila naše početná výprava do Tisé, kde jsme účast na závodech v Tiských stěnách (výsledky) spojili se soustředěním dětí a mládeže. Jednotlivé etapy v prostoru Tiských stěn byly pěkně postaveny a zvláště neděle byla opravdovým zážitkem. V červené skupině obsadil Pavel ml. pěkné 3. místo, stejné místo obsadila i Zuzanka ve fialové kategorii.

Ve stejném termínu proběhla i Cena východních Čech (výsledky) v Radvanicích a West Cup (výsledky) v okolí Nejdku.